...et dagbogsblad fra den nestsidste dag i januar 2012:  

...det var en alt for fin dag til at sidde indendørs - høj klar himmel og strålende sol - så min cannon og mig gik ud for at fyre den af.........

Stege Nor er ved langsom at fryse til, men der skal jo ikke så meget til med det lave brakvand derinde. Så står tiden lidt stille - bådelauget må nøjes med indvendigt bølgeskvulp - roklubben ligger helt i ro ...

.

 
....og Cafe Laika,s flydende terasse ligger ubenyttet hen som den har gjort i snart flere år - og i baggrunden er "Ida" kommet på bedding, som hun også har gjort i rigtig mange år  

 

...og Superbrugsen bliver ved med at vokse ved knopskydning - jeg tror jeg har opdaget en levende organisme jeg vil kalde Fungus Coopus Skaaningitis

...men mureren var gået hjem i varmen -

;-)

..og så var det ikke en gang frostgrader, +1 grad Celsius viste det elektriske panel som også kunne fortælle dato og de seneste priser på bensin.
..den smukke kirke i januarsol - og Stege Posthus, hvor kun kunder med boks bliver betjent i dag ...resten af os går en tur i superbrugsen ........

"Batmandbåden" sover også sin vintersøvn - ikke meget vidner om i dag, udover skroget, at her ligger et gammel dansk orlogsfartøj, kendt fra filmen"Sorte Sara" Til højre et foto af skibet i tjeneste og et link til nærmere detaljer.

http://www.navalhistory.dk/danish/historien/1939_1945/dendanskeflotille.htm

 

..solen skinnede også på postbåden "Røret", i tidligere tider forbindelsen mellem Stege og Nyord, som fin og nyrenoveret ligger og venter på sommer - nogen påstår at der ikke er meget tilbage af det gamle tømmer, men flot er hun, og respekt til den flok der sørgede for at hun ikke endte sine dage i en kanal i København, eller som andre lokale skibe har fået til skæbne, ende som sommerhus eller bare gå til.

...blandt andet burde da fyrskib Møn haft sin plads her i Stege.

..grafitti :-( - ja, men den er da positivt ment :-)

     
    ......og nede ved stranden laver den grimme ælling sig klar til at blive svane - øver sig i "svanedans" ......... og pudser fjærdragten

...men faarene ville slet ikke tale med hverken Cannon eller med mig - og jeg gad ikke være papparatzi i dag - jeg faar nok et ordentlig billede af dem en anden dag ....

...forøvrigt - det må da være rigtig slemt for et faar å miste stemmen - så kan det jo kun lave bæ i den ene ende :-(

...og ude i bugten sejlede fergen omkap med svanene på vej mod Lindholm.

 

 

...Lindholm, ja - ikke mange af os har set den på nærmere hold - og mange har vel også haft en vis frygt for stedet - det var der de slemme bakterier gik løs! Virkeligheden var nok ikke så slem, men uanset, nu er det ved at være slut. De som styrer siger at stedet ikke er rentabelt og vil flytte det hele til Nord-Sjælland - så kunne man måske lave en byttehandel - for hver baktusse skal Vordingborg ha en skattebetalende millionær - så må de godt få vores bakterier derover på fastlandet ;-)  

 

...store mængder med bær på buske og træer i år - det må være den milde vinter vi har haft til nu - men skal man tro meterologerne bliver der måske brug for det nu - -

..foreløbigt kan vi andre jo glæde os over farverne.....

   

...og over lys og skygger i sivskoven..

...skal selvfølgelig også huske å kontrollere at Dronning Alexandras bro står på plads hvor den skal - og jo - - det gør den.  

...det er trist og koldt derude - kyndelsmesse slår sin knude..

...men hvem kan være trist i et sådant vejr, og vinteren har også sine mange farver.

 

....så pludselig sat han der foran mig på stien - troede først det var en løsgående hund, men da jeg genkendte Mikkel var det bare med å få kanonen i stilling og fyre af.

Mikkel var høflig nok til at blive siddende så længe at jeg fik taget et par billeder, så vendte han om og luntetravede væk. En rev med fuld kontrol over situationen :-)

     

...forøvrigt blev han set senere samme dag og flere gange næste dag så han er en af områdets fastboere og fuld check på situationen.

 

 

 

 

...sjovt nok hvordan et sådant lille møde kan sætte humøret i vejret - absolut dagens store højdepunkt og en på naturopleveren.

...og han har rasket over isen.

..og han behøver slet ikke tænke på madproblemer - der er nok fjærkræ på menuen ganske ofte -

Fuglene klumper sig sammen i læsiderne af bassengerne - det blæser friskt hernede.

...ved ikke om den Store Skallesluger står på Mikkel's menukort - i såfald er det nok en af de kostbare retter, for der er faktisk kun et sted mellem 6o - 70 ynglende par i Danmark.  
  ...stopper et øjeblik og kigger på "dagens avis" - ingen dramatiske hendelser, men sikke en trafik der har været.
....godt man lavet dette net så solen ikke faldt i havet ;-)

..."ingen kommentyr!"

 

...så tilbage til "civilisationen" - Lendemark Fjærnvarmeværk sender sin damp op af skorstenen og minder om at der snart kommer en regning fra Eon - den gamle vittighed om brænde der giver varme to gange, kan sagtens også bruges her - det giver ofte sved på panden når varmeregningen kommer dumpende i postkassen.

....barmarksværk, kalder man disse indretninger der har som sin fornemste opgave å suge pengene ud af dig - sådanne indretninger burde være ejet og drevet af et kommunalt selskab.

..sjovt nok har man ikke talt om jordvarme eller andre metoder, men hvad p..... - så længe der er flis nok -

...så var det godt å slutte turen i pølsevognen hos en rigtig pølsemutter.

Ahh. Det var en god knækker!

©prj-2012 - alle fotos og rettigheder tilhører fotografen og tekst og billeder må ikke kopieres eller benyttes i andre sammenhæng uden tilladelse.